Ervaring

In 1981 studeerde Corine af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, strafrechtelijke afstudeerrichting. Ze ging direct aan het werk bij het Bureau voor Rechtshulp in Den Haag en stapte in 1984 over naar de (sociale) advocatuur.

Van maart 1984 tot mei 1996 werkte ze als advocaat in de Schilderwijk in Den Haag (kantoor Van Welsem en De Jong), van juni 1996 tot december 2011 werkte ze in het kantoor Hofdijk en De Jong aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag.
Beide kantoren hadden een sociaal karakter, Corine specialiseerde zich na een periode als strafrechtadvocaat in het sociaal zekerheidsrecht. Vanaf 1994 beoefende ze daarnaast de mediationpraktijk. Vanaf 2003 doet ze alleen nog mediations.
In januari 2012 werd Corine Teamleider Mediation bij De Clercq Advocaten•Notarissen in Leiden. Ze heeft tot maart 2015 binnen dit meer commerciële kantoor gewerkt, met veel plezier.

Mediators zijn in een advocatenkantoor voor de buitenwereld minder zichtbaar. Om die reden oefent Corine haar praktijk vanaf 1 maart 2015 uit in Den Haag als zelfstandig Mediator-Advocaat.

Ze heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) geregistreerd met het rechtsgebied “Arbeidsmediation”. Volgens de normen van de NOVA dient ze jaarlijks 10 opleidingspunten op dit rechtsgebied te halen (en dat lukt ruimschoots).

 width=

LOGO_NEDERLANDSE ORDE VAN ADVOCATEN“Mediator zijn is een vak apart. Als mediator-advocaat heb ik ervoor gekozen om het vak professioneel te beoefenen”