Opleiding / Ervaring

Corine is haar trainerscarrière begonnen bij de voorlopers van de Beroepsopleiding Advocatuur.

 

Opleiding

Omdat ze in haar rechtenopleiding een “minor” (zouden we het nu noemen) psychologie had gedaan en bij het Bureau voor Rechtshulp een training voor jonge gedetineerden had opgezet, werd ze eerst door de plaatselijke Orde van Advocaten ingeschakeld bij opleidingsmaatregelen. Bij het opzetten van pilots voor de Beroepsopleiding advocatuur werd ze als docent/trainer aangezocht. In dit verband volgde ze training voor trainers via Boertien en partners en Schouten en Nelissen.
Door de jaren heen volgde Corine in binnen- en buitenland vele trainingen voor trainers, met als voorlopig hoogtepunt de training tot Trainer-actor bij het Pact Instituut in de VS.

Corine heeft op basis van haar rechtenstudie een onderwijsbevoegdheid en is CRKBO erkend docent-trainer.

Ervaring

In de loop der jaren trainde Corine advocaten, mediators, rechters in Verwijzen naar Mediation en Nieuwe Zaaksbehandeling in het Bestuursrecht, de Parlementaire Onderzoekscommissie Onderwijsvernieuwing (de Cie. Dijsselbloem) in vraagtechnieken, Ombudsbemiddelaars van het Bureau Nationale Ombudsman, Medewerkers van Provincies en Gemeenten in Conflictvaardigheden, Ondernemingsraden en gaf ze vele vaardighedentrainingen voor allerlei juristen.